Χαράλαμπος Πετράς “Η Τέχνη των Στόχων”: Παρουσίαση του βιβλίου

Ο Χαράλαμπος Πετράς και το Athens Coaching Institute σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Η Τέχνη των Στόχων, Θεωρία & Αρχιτεκτονική της Επιδίωξης. Ένας εσωτερικός διάλογος προσωπικής ανάπτυξης, ηγεσίας & επικράτησης που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite.

Πρόκειται για το δεύτερο προσωπικό βιβλίο του συγγραφέα ο οποίος συνεχίζοντας από τη Τέχνη του Coaching, εμβαθυνει και μας ξεναγεί στην τέχνη των στόχων και στα μυστικά της επιδίωξης.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, στις 19:00, στην αίθουσα της Ελληνικής Εταιρίας Λογοτεχνών, Γ. Γεναδίου 8, Αθήνα.

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν:

Δρ Ορέστης Γιωτάκος, Ψυχίατρος, ιδρυτής & Επιστημονικός Διευθυντής του διεθνούς οργανισμού Νευροεπιστημών & Ψυχικής Υγείας “Ομπρέλα” www.obrela.gr

Βίκυ Σιδέρη, Accredited Personal and Executive Coach. Module Leader στο Μεταπτυχιακό Θετικής & Coaching Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Χρύσα Χερκελετζή, Business Coach &  Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων. Coach Training Manager στο Athens Coaching Institute

Φώτης Κατιμερτζόπουλος, PhD(c), Executive & Team Coach. Corporate Training Manager στο Athens Coaching Institute.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Είναι τόσο φυσικό να έχουμε στόχους που δεν γίνεται να μην έχουμε. Είμαστε γεννημένοι στόχο-προσηλωμένοι. Με στόχους επιβιώνουμε, κινητοποιούμε ομάδες, λαμβάνουμε αποφάσεις, ανατρέπουμε δεδομένα και αλλάζουμε ζωή. Κάποιοι από αυτούς είναι συνειδητοί κι άλλοι ασυνείδητοι, λειτουργούν σιωπηρά, κρυμμένοι σε επιθυμίες, αποφυγές και φόβους. Οι μεγάλοι στόχοι μας είναι το προϊόν της άρνησής μας να δεχτούμε το ανεπιθύμητο ως οριστικό. Κι υπό αυτή την έννοια, η επίτευξή τους είναι μια γενναία πράξη.

Αν και πρόκειται για μια βιολογικά προσδιορισμένη ικανότητα, δεν τα καταφέρνουν όλοι το ίδιο. Το επιδιώκειν εστί τέχνη, υψηλή και δύσκολη. Για να κατακτηθεί, απαιτεί ταλέντο, συστηματική εξάσκηση, θυσίες και προσωπική υπέρβαση. Εκείνο που ξεχωρίζει τον αρχάριο από τον βιρτουόζο δεν είναι τόσο η τεχνική του αλλά η πειθαρχία, ο αυτοέλεγχος, η καλή σκέψη που επέδειξε και το κόστος που ανέλαβε για να αγγίζει το επίπεδο της μαεστρίας. Η τέχνη των στόχων είναι η τέχνη της ζωής, συνυφασμένη με την μάθηση, την ανάπτυξη, την ωρίμανση.

Στην πραγματικότητα, το βιβλίο αυτό είναι ένας χάρτης με τον οποίο σας προσκαλώ στην άλλη πλευρά, πέρα από τον κόσμο της ύλης, της επιτυχίας, της ευκολίας, του εφικτού και του μετρήσιμου. Εκεί που θα γνωρίσουμε τα καλά κρυμμένα μυστικά των στόχων και της τέχνης τους.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Χαράλαμπος Πετράς είναι Ψυχολόγος, εξειδίκευση στο Executive Coaching & την Ψυχοθεραπεία. Σπούδασε Ψυχολογία, Ανθρωπολογία, Ιστορία κι έχει εκπαιδευτει στο Coaching, τη Συστημική Ψυχοθεραπεία, τη Θεραπεία EMDR, την Εκπαίδευση Ενηλίκων και στη χρήση του ψυχομετρικού τεστ MMPI II. Από το 2009 ίδρυσε και διευθύνει το Athens Coaching Institute. Σχεδιάζει πιστοποιημένα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης στο Coaching & το Mentoring.

Σχεδιάζει και εποπτεύει tailored-made προγράμματα ενδό-επιχειρησιακής εκπαίδευσης στο Managerial Coaching. Παρέχει συνεδρίες Executive Coaching σε στελέχη, ηγέτες και συνεδρίες εποπτείας σε επαγγελματίες. Μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί πολυεθνικές επιχειρήσεις, μεγάλους οργανισμούς και υπηρεσίες.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού «Ομπρέλα» και στο κίνημα «I Care for my Brain» με σκοπό την αφύπνιση των πολιτών σε ζητήματα ψυχικής υγείας και βελτίωσης της ποιότητας ζωής. Είναι μέλος του International Society for Coaching Psychology, του American Anthropological Association, του European Mentoring & Coaching Council και του Association for Coaching.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, στις 19:00, στην αίθουσα της Ελληνικής Εταιρίας Λογοτεχνών, Γ. Γενναδίου 8, Αθήνα.

Η συμμετοχή σας θα είναι για εμάς ιδιαίτερη χαρά και τιμή.