η ταυτοτητα μας

Σκοπός & Όραμα

To Athens Coaching Institute ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον Χαράλαμπο Πετρά, Ψυχολόγο με εξειδίκευση στο Coaching και αποτελεί έναν ηγετικό φορέα εκπαίδευσης στο Coaching στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη. Ο στρατηγικός σκοπός του Ινστιτούτου είναι η προαγωγή και ανάπτυξη του κλάδου της Coaching Ψυχολογίας και η διαφύλαξη της επιστημονικά τεκμηριωμένης πρακτικής των επαγγελματιών (Evidence-based Practice).Ο σκοπός αυτός υλοποιείται μέσα από τον σχεδιασμό προγραμμάτων εκπαίδευσης, την διοργάνωση ημερίδων και την έκδοση βιβλίων στην ελληνική γλώσσα.

Οφέλη για τους εκπαιδευόμενους

Οι απόφοιτοι αποκτούν εξειδικευμένες γνώσεις και επιδεξιότητες για να ασκήσουν το επάγγελμα του Coach & Mentor, στη βάση των τυπικών τους σπουδών, σε επαγγελματικό επίπεδο, ως σύμβουλοι, coaches και εκπαιδευτές ή να εφαρμόσουν το Coaching στην υπάρχουσα δραστηριότητά τους, ενισχύοντας τις διοικητικές και ηγετικές τους ικανότητες.

Η μετεκπαίδευση και συνεχιζόμενη κατάρτιση στο Coaching και το Coaching Psychology, συμβάλλει καθοριστικά στην καλλιέργεια του αισθήματος πρωτοβουλίας που είναι απαραίτητο στην επιχειρηματικότητα. Οι απόφοιτοι μαθαίνουν πώς να σχεδιαζουν πλάνα και να μετατρέπουν ιδέες σε στόχους και δράση. Μαθαίνουν να διακρίνουν τα δυνατά και αδύναμα στοιχεία του χαρακτήρα τους, να αξιοποιούν τις δεξιότητές τους και να αναπτύσσουν ηγετική στάση.

Γιατί να μας επιλέξετε

Βιωματική εκπαίδευση

Τα προγράμματά μας υλοποιούνται μέσα από καινοτόμα, ζωντανά (live-streaming) διαδικτυακά εργαστήρια που επιτρέπουν την βιωματική εκπαίδευση των συμμετεχόντων και την εξάσκησή τους σε εκπαιδευτικές συνεδρίες.

Πρακτική άσκηση

Είμαστε ο μοναδικός φορέας με εσωτερικό πρόγραμμα πρακτικής άσκησης που παρέχει την δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να ασκηθούν σε πραγματικές συνθήκες.

10ετής εμπειρία

Τα στελέχη μας διαθέτουν τουλάχιστον 10ετή εμπειρία κατά μέσο όρο, στον κλάδο του Coaching και της Εκπαίδευσης, με διεθνή εμπειρία.

Επιστημονική τεκμηρίωση

Στα προγράμματά μας διδάσκουμε αποκλειστικά εργαλεία και τεχνικές που τεκμαίρονται από την επιστημονική έρευνα.

Διπλή Πιστοποίηση

Είμαστε ο μοναδικός φορέας που παρέχει διπλή πιστοποίηση (EMCC & AC) σε ένα πρόγραμμα.

12μηνη εκπαίδευση

Αποτελεί στρατηγική μας επιλογή η παροχή 12μηνης εκπαίδευσης στο επίπεδο του επαγγελματία coach ώστε οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν όλες τις δεξιότητες και τις γνώσεις που χρειάζονται.

Γράφουμε & εκδίδουμε βιβλία

Υποστηρίζοντας την έρευνα και την τεκμηρίωση στο coaching, εκδίδουμε βιβλία των μελών μας που απευθύνονται τόσο στους επαγγελματίες όσο και στο ευρύ κοινό.

Διεθνής διασύνδεση

Το Athens Coaching Institute αποτελεί έναν διεθνή φορέα εκπαίδευσης που συνδέει την Κύπρο, την Ελλάδα, το Ην. Βασίλειο και φυσικά τους Έλληνες coaches από όλο τον κόσμο.