οραμα & σκοπος

To Athens Coaching Institute ιδρύθηκε το 2009 και έχει καθιερωθεί σε ηγετικό φορέα εκπαίδευσης και πιστοποίησης στο Coaching. Αποστολή του Ινστιτούτου είναι η πρακτική και θεωρητική επαγγελματιών που τηρούν τον Κώδικα Ηθικής & Δεοντολογίας του κλάδου, εργάζονται αναστοχαστικά, με υψηλή επάρκεια (competence), υπεθυνότητα (responsibility) γνώση, συνέπεια, αφοσίωση στη δία βίου μάθηση, ανθρωπισμό, συμμετέχουν ενεργά στη διεθνή κοινότητα του Coaching, σέβονται τη διαφορετικότητα κάθε ανθρώπου και παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς διακρίσεις.

Το Ινστιτούτο ενστερνίζεται και προάγει τις αρχές και τη δεοντολογία όπως διατυπώνονται στο Code of Ethics του International Coaching Federation, στο Code of Ethics του European Mentoring & Coaching Council και το Global Code of Ethics που συνυπογράφουν οι μεγαλύτεροι σύλλογοι του κλάδου μας.

Όραμα του Athens Coaching Institute είναι οι απόφοιτοί του να ξεχωρίζουν για την επιστημονική τεκμηρίωση των παρεμβάσεών τους, την επαγγελματική τους επάρκεια και την ικανότητά τους στην coaching συνεδρία. Ιδρυτής και Διευθυντής του Ινστιτούτου είναι ο Χαράλαμπος Πετράς, Ψυχολόγος με ειξειδίκευση στο Executive, Elite Athlete & Artist Coaching, Coach Trainer & Supervisor. Είναι διαπιστευμένος ICF Professional Certified Coach & EMCC Senior Practitioner.

μεχρι σημερα

Εργαζόμαστε συστηματικά, μεθοδικά, υπηρετώντας τις αξίες και το όραμά μας εδώ και 15 χρόνια.

Αναγνώριση σε Ελλάδα, Κύπρο & Ευρώπη.

Το Athens Coaching Institute έχει καθιερωθεί ως ηγετικός φορέας εκπαίδευσης και πιστοποίησης στο Coaching σε Ελλάδα & Κύπρο. Οι απόφοιτοί μας ξεχωρίζουν για τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την επιστημονική τους κατάρτιση. Ταυτόχρονα, λόγω της επιστημονικής μας προσέγγισης, το Ινστιτούτο χαίρει ευρωπαϊκής αναγνώρισης και αποδοχής. Καθηγητές διεθνούς εμβέλειας επισκέπτονται το Athens Coaching Institute για να διδάξουν.

Έρευνα – εκδόσεις βιβλίων

Ο ιδρυτής μας, Χαράλαμπος Πετράς έχει συγγράψει μέχρι σήμερα δύο βιβλία με τεράστια επιτυχία στον κλάδο. Το πρώτο, “Η Τέχνη του Coaching” είναι το πρώτο εγχειρίδιο για επαγγελματίες Coaches και βρίσκεται ήδη στην 4η έκδοσή του. Το δεύτερο, “Η Τέχνη των Στόχων” κυκλοφόρησε το 2023 και αποτελεί το πρώτο “Masterclass” για την αξιοποίηση των στόχων στην ανάπτυξη και την επιτυχία. Το Ινστιτούτο έχει ήδη εκδόσει ένα βιβλίο με συγγραφείς απόφοιτούς του και ενα δωρεάν ebook “Πώς να γίνετε Coach”. Υλικό και γνώσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Coaching.

Επαγγελματική εκπαίδευση & εκατοντάδες απόφοιτοι

Έχουμε καθιερώσει την βιωματική μάθηση και την εξειδικευμένη κατάρτιση στον κλάδο του Coaching. Οι απόφοιτοί μας μπορούν άμεσα να εφαρμόσουν τις δεξιότητες και τις τεχνικές που κατακτούν τόσο στον εργασιακό τους χώρο όσο και ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Μέχρι σήμερα (2023) έχουμε εκπαιδεύσει περισσότερους από 600 Coaches & Mentors.

Εκπαίδευση στελεχών στο Managerial Coaching

Είμαστε ο πρώτος φορέας που εισήγαγε τo Managerial Coaching στη διοίκηση και ηγεσία επιχειρήσεων. Εκπαιδεύουμε σε βιωματικά εργαστήρια, supervisors παραγωγής, ανώτερα και ανώτατα στελέχη διοίκησης σε δεξιότητες και τεχνικές coaching που απογειώνουν την αποτελεσματικότητά τους.

Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης

Έχουμε δημιουργήσει το μοναδικό πρόγραμμα πρακτικής άσκησης “GROWTH” όπου στελέχη επιχειρήσεων, επιχειρηματίες, επαγγελματίες και επιστήμονες δηλώνουν συμμετοχή για να συμμετέχουν σε δωρεάν συνεδρίες με ασκούμενους του Ινστιτούτου που βρίσκονται στη φάση της πιστοποίησής τους.

Διοργάνωση των “Coaching Talks¨

Κάθε χρόνο διοργανώνουμε τα Coaching Talks, ένα φόρουμ συζήτησης για το Coaching με διεθνείς συμμετοχές. Τα Coaching Talks γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία και ξεχωρίζουν για την ποιότητα των συμμετεχόντων, τις ιδέες και τις γνώσεις που μοιράζονται με το κοινό. Οι συζητήσεις είναι ζωντανές και πάντοτε δίδεται χώρος για ανταλλαγή.

Ισχυρή Κοινότητα Αποφοίτων

Στο Ινστιτούτο λειτουργεί μια ισχυρή και ζωντανή κοινότητα αποφοίτων που συναντάται σε μηνιαία βάση. Οι απόφοιτοι διοργανώνουν εργαστήρια, παρουσιάσεις, αρθρογραφούν και αντλούν ιδέες και υποστήριξη από τους συναδέλφους τους. Η εκπαιδευτική μας ομάδα συντονίζει και υποστηρίζει διακριτικά τις εργασίες της κοινότητας.

Ηθικη & Δεοντολογια

Ισότητα & πολιτική κατά των διακρίσεων

Το ανθρώπινο δυναμικό του Ινστιτούτου, προσλαμβάνεται με βάση τα προσόντα που απαιτούνται για κάθε θέση χωρίς διακρίσεις που αφορούν το φύλο, το χρώμα του δέρματος, την αναπηρία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία, την εθνική ταυτότητα, τις πολιτικές πεποιθήσεις, την οικογενειακή κατάσταση, την ηλικία.

Οι εργαζόμενοι και τα στελέχη του Ινστιτούτου δεν θα αντιμετωπίσουν διακρίσεις με βάση το φύλο, το χρώμα του δέρματος, την αναπηρία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία, την εθνική ταυτότητα, τις πολιτικές πεποιθήσεις, την οικογενειακή κατάσταση, την ηλικία τους.

Κάθε άτομο είναι ευπρόσδεκτο να συμμετέχει στα προγράμματα εκπαίδευσης και να λάβει τις υπηρεσίες του Ινστιτούτου ανεξάρτητα από το φύλο, το χρώμα του δέρματος, την αναπηρία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία, την εθνική ταυτότητα, τις πολιτικές πεποιθήσεις, την οικογενειακή κατάσταση, και την ηλικία του.

Το Ινστιτούτο διαμορφώνει ένα περιβάλλον αποδοχής, σεβασμού και αξιοκρατίας για όλους (εργαζόμενους, εκπαιδευτές, εκπαιδευόμενους, Coaches) χωρίς διακρίσεις και παρενοχλήσεις. Συμπεριφορές, στάσεις, σχόλια που προσβάλλουν, απαξιώνουν, παρενοχλούν και διακρίνουν με βάση το φύλο, το χρώμα του δέρματος, την αναπηρία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία, την εθνική ταυτότητα, τις πολιτικές πεποιθήσεις, την οικογενειακή κατάσταση, και την ηλικία ή εμποδίζουν με κάθε τρόπο την μάθηση σε ένα ασφαλές περιβάλλον, δεν επιτρέπονται και δεν θα γίνουν ανεκτές από κανέναν.

Ηθική & Δεοντολογία εντός των εκπαιδεύσεων

Οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτές, καθώς και όλοι όσοι συμμετέχουν στην μαθησιακή διαδικασία με οποιονδήποτε τρόπο, οφείλουν να σέβονται όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής ομάδας, να ευθυγραμμίζονται με τις οδηγίες των εκπαιδευτών, να αποδέχονται και να διαχειρίζονται με σεβασμό και διακριτικότητα τον τρόπο που κάθε ενήλικας μαθαίνει, την απόδοση και τις ικανότητες κάθε εκπαιδευόμενου, τις διαφορετικές προσωπικότητες, να  σέβονται ζητήματα φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, θρησκευτικής πίστης και πολιτικών αντιλήψεων. Συμπεριφορές και στάσεις που προκαλούν, προσβάλουν ή εκφράζουν ρατσιστικές απόψεις, δεν γίνονται αποδεκτές.