“Η Τέχνη των Στόχων” το νέο βιβλίο του Χαράλαμπου Πετρά

Το νέο βιβλίο του Χαράλαμπου Πετρά Η Τέχνη των Στόχων. θεωρία & αρχιτεκτονική της επιδίωξης. Ένας εσωτερικός διάλογος προσωπικής ανάπτυξης, ηγεσίας και επικράτησης, βρίσκεται ήδη στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις iWrite.

Ο Χαράλαμπος Πετράς δημιούργησε ένα masterclass για τους στόχους σε βιβλίο. Παρουσιάζει την ουσία της θεωρίας στοχοθεσίας και μας μυεί στα μυστικά των στόχων: την τέχνη της απεμπλοκής, τους τρόπους αντιμετώπισης των δυσκολιών, τη λειτουργία των μη συνειδητών στόχων και το χτίσιμο του χαρακτήρα μέσα από κάθε επιτυχία και αποτυχία.

Παραθέτουμε από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

“Είναι τόσο φυσικό να έχουμε στόχους που δεν γίνεται να μην έχουμε. Είμαστε γεννημένοι στόχο-προσηλωμένοι. Με στόχους επιβιώνουμε, κινητοποιούμε ομάδες, λαμβάνουμε αποφάσεις, ανατρέπουμε δεδομένα και αλλάζουμε ζωή. Κάποιοι από αυτούς είναι συνειδητοί κι άλλοι ασυνείδητοι, λειτουργούν σιωπηρά, κρυμμένοι σε επιθυμίες, αποφυγές και φόβους. Οι μεγάλοι στόχοι μας είναι το προϊόν της άρνησής μας να δεχτούμε το ανεπιθύμητο ως οριστικό. Κι υπό αυτή την έννοια, η επίτευξή τους είναι μια γενναία πράξη. Αν και πρόκειται για μια βιολογικά προσδιορισμένη ικανότητα, δεν τα καταφέρνουν όλοι το ίδιο. Το επιδιώκειν εστί τέχνη, υψηλή και δύσκολη.

Για να κατακτηθεί, απαιτεί ταλέντο, συστηματική εξάσκηση, θυσίες και προσωπική υπέρβαση. Εκείνο που ξεχωρίζει τον αρχάριο από τον βιρτουόζο δεν είναι τόσο η τεχνική του αλλά η πειθαρχία, ο αυτοέλεγχος, η καλή σκέψη που επέδειξε και το κόστος που ανέλαβε για να αγγίζει το επίπεδο της μαεστρίας. Η τέχνη των στόχων είναι η τέχνη της ζωής, συνυφασμένη με την μάθηση, την ανάπτυξη, την ωρίμανση.

Στην πραγματικότητα, το βιβλίο αυτό είναι ένας χάρτης με τον οποίο σας προσκαλώ στην άλλη πλευρά, πέρα από τον κόσμο της ύλης, της επιτυχίας, της ευκολίας, του εφικτού και του μετρήσιμου. Εκεί που θα γνωρίσουμε τα καλά κρυμμένα μυστικά των στόχων και της τέχνης τους”. Το βιβλίο απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να ηγηθούν της επαγγελματικής και προσωπικής τους ανάπτυξης.

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο εδώ: