3ο Διεπιστημονικό Συνέδριο “Φροντίζοντας τον Εγκέφαλο”

Στις 13 & 14 Μαρτίου 2023 θα διεξαχθεί το 3ο Διεπιστημονικό Συνέδριο «Φροντίζοντας τον Εγκέφαλο», στο «πλαίσιο της εβδομάδας ενημέρωσης για τον εγκέφαλο», από τον Διεθνή Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Νεύρο-επιστημών και Ψυχικής Υγείας “Obrela”. Η “Ομπρέλα” ιδρύθηκε από τον διακεκριμένο Ψυχίατρο Ορέστη Γιωτάκο με σκοπό την ενίσχυση της διεπιστημονικής προσέγγισης σε θέματα Νευροεπιστημών και Ψυχικής Υγείας.

Από το πρόγραμμα του συνεδρίου παραθέτουμε:

“Γνωρίζουμε ότι η υγεία του εγκεφάλου δεν είναι αρκετή για την ψυχική υγεία, αλλά αποτελεί σίγουρα την προϋπόθεση για αυτήν. Πιο χρήσιμη μάλλον, πέραν της συνεχούς επιστημονικής εμβάθυνσης, θα ήταν η ανάπτυξη στις κοινωνίες μιας κουλτούρας «φροντίδας του εγκεφάλου» που θα περιλαμβάνει την ειλικρινή ενημέρωση και την αμοιβαία εμπιστοσύνη. Η επιτυχία για την περαιτέρω κατανόηση της λειτουργίας αλλά και των διαταραχών του εγκεφάλου απαιτεί τη σταθερή συνεργασία επιστημόνων από τους χώρους της νευρολογίας, της ψυχιατρικής, της ψυχολογίας, της βιολογίας, της φαρμακολογίας, της γενετικής, της προηγμένης τεχνολογίας, κ.ά. Στη σταθερότητα όμως αυτής της προσπάθειας θα συμβάλει ο συνεχής διάλογος και η εμπιστοσύνη ανάμεσα στους νευροεπιστήμονες και τις διάφορες ομάδες του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού. Θεωρούμε ότι η έγκυρη ενημέρωση σε θέματα υγείας και η παροχή πιστοποιημένων υπηρεσιών υγείας αποτελεί πλέον βασικό δικαίωμα του πολίτη κάθε σύγχρονης χώρας. Η ενημέρωση αυτή μάλιστα οφείλει να εκτείνεται και σε άλλους τομείς, όπως οι συνθήκες διαβίωσης, το περιβάλλον και η διατροφή. Στο συνέδριο αυτό εκλεκτοί ομιλητές από τους τομείς της νευροεπιστήμης και των ανθρωπιστικών επιστημών θα συμβάλλουν στην κατανόηση και προώθηση της ιδέας για την ανάγκη φροντίδας του εγκεφάλου. Σας προσκαλούμε λοιπόν να συμβάλετε με τη συνεργασία και τις προτάσεις σας, την ενεργό συμμετοχή και την εποικοδομητική αξιολόγησή σας, στο πολυθεματικό αυτό πρόγραμμα και στην επιτυχία του.”

Ο Χαράλαμπος Πετράς, ιδρυτής και διευθυντής του Ινστιτούτου μας, συμμετέχει στις εργασίες του συνεδρίου την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023, με θέμα «Η αρχιτεκτονική των στόχων: μια συνθετική, φιλική προς τον εγκέφαλο προσέγγιση».

Εγγραφή:

Η διαδικτυακή παρακολούθηση είναι δωρεάν.
*Για την παραλαβή πιστοποιητικού παρακολούθησης το κόστος εγγραφής είναι 20€ για Ιατρούς και Επαγγελματίες Υγείας και 10€ για Φοιτητές.

Σύνδεσμος Zoom:
Συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στο παρακάτω link, θα λάβετε το σύνδεσμο του zoom για την παρακολούθηση του συνεδρίου.
https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_yP6716AOSKizO3zxszmpXQ

Σύνδεσμος Εγγραφής – Πληρωμής:

e-vip_3ο_frontizontas_ton_egkefalo

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο πατήστε εδώ.