2o Διεπιστημονικό Συνέδριο: “Φροντίζοντας τον Εγκέφαλο”

Στις 18 & 19 Μαρτίου 2022, θα διεξαχθεί το 2ο Διεπιστημονικό Συνέδριο “Φροντίζοντας τον Εγκέφαλο” από τον Διεθνή Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Νεύρο-επιστημών και Ψυχικής Υγείας “Obrela”. Το Athens Coaching Institute υποστηρίζει και συμμετέχει ενεργά στις εργασίες και τις παράλληλες δράσεις του συνεδρίου. Με αφορμή το συνέδριο αυτό θέλω να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις μου και μια πρόσκληση για την ενεργή συμμετοχή σας.

2o Διεπιστημονικό Συνέδριο: “Φροντίζοντας τον Εγκέφαλο”

Το Athens Coaching Institute μετρά ήδη 13 χρόνια λειτουργίας και παρουσίας σε Ελλάδα & Κύπρο. Λίγοι ωστόσο, μέχρι σήμερα γνωρίζουν την πολύχρονη και σταθερή συνεργασία μας με την Obrela. Η “Ομπρέλα” ιδρύθηκε από τον διακεκριμένο Ψυχίατρο Ορέστη Γιωτάκο με σκοπό την ενίσχυση της διεπιστημονικής προσέγγισης σε θέματα Νευροεπιστημών και Ψυχικής Υγείας.

Το Athens Coaching Institute είναι πρώτος και μοναδικός φορέας Coaching Ψυχολογίας & Εκπαίδευσης που χαίρει της αναγνώρισης και της εκτίμησης διακεκριμένων ακαδημαϊκών και επαγγελματιών σε Ελλάδα, Κύπρο, Ην Βασίλειο & Γερμανία. Το Ινστιτούτο μας διατηρεί στενή σχέση με εκπροσώπους από τα πεδία της Ψυχολογίας, της Ψυχιατρικής και των Νευροεπιστημών. Κι αυτό διότι ο στρατηγικός σκοπός της ίδρυσής μας ήταν και παραμένει η διάδοση των αρχών του Επιστημονικά Τεκμηριωμένου Coaching (Evidence-based Coaching) και του νέου κλάδου της Coaching Ψυχολογίας.

Έχω την χαρά και την τιμή να συμμετέχω στις εργασίες του συνεδρίου, την Παρασκευή 18 Μαρτίου, ως συντονιστής της πρωινής συνεδρίας 10:00 – 14:0 με τίτλο: “Από την κατανόηση στην φροντίδα του Εγκεφάλου” και ως ομιλητής με θέμα: “Γνωρίζοντας ή και φροντίζοντας τον εγκέφαλο κατά την ηγεσία και τη διοίκηση; Ένας αναστοχασμός για το παρόν και το μέλλον”.

Brain Awareness Week 14-20 Μαρτίου 2022

H Εβδομάδα Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο (Brain Awareness Week), 14-20 Μαρτίου, είναι μια παγκόσμια εκστρατεία για την αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με την πρόοδο της έρευνας για τον εγκέφαλο και υλοποιείται παράλληλα με τις εργασίες του Συνεδρίου. Σκοπός τόσο του συνεδρίου όσο και των παράλληλων δράσεων είναι πρώτον, η ενημέρωση (γνώση) για την λειτουργία του εγκεφάλου και δεύτερον, η αξιοποίηση της γνώσης αυτής για την φροντίδα του. Φροντίζοντας τον εγκέφαλό μας φροντίζουμε την υγεία μας, φροντίζουμε τον εαυτό μας. Δείτε τις σχετικές πληροφορίες εδώ: Brain Awareness Week.

Στο Ινστιτούτο, ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Brain Awareness Week με ένα αφιέρωμα: Coaching, Εγκέφαλος και Νευροεπιστήμες, που θα βρείτε στις σελίδες του Athens Coaching Magazine. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει θέματα Νευροεπιστημών, πρακτικές του NeuroCoaching και ζητήματα φροντίδας του εγκεφάλου. Πιστεύουμε ότι σήμερα, χρειαζόμαστε πρακτικές στο Coaching, την Ηγεσία και τη Διοίκηση που λαμβάνουν υπόψη τη δομή και λειτουργία του εγκεφάλου ώστε να είναι πιο αποτελεσματικές και ανθρώπινες.

I Care for My Brain

Το “I Care for My Brain” είναι μια πρωτοβουλία που ενώνει επιστήμονες και επαγγελματίες από όλα τα πεδία που μοιράζονται το ενδιαφέρον τους για τον εγκέφαλο. Το αξίωμα της πρωτοβουλίας αυτής είναι ότι πρώτον, “πρέπει να γνωρίζουμε” τι καταναλώνουμε, ποιες ψυχοτρόπες ουσίες υπάρχουν σε τρόφιμα και ποτά. Δεύτερον, “προτείνουμε και απαιτούμε” από τις βιομηχανίες τροφίμων και ποτών, να αναγράφουν ποιες ψυχοτρόπες ουσίες περιέχονται στα προϊόντα τους. Μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες και να υπογράψετε την εκστρατεία ενημέρωσης, εδώ: I Care for My Brain.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Πρόγραμμα 2ου Διεπιστημονικού Συνεδρίου ” Φροντίζοντας τον Εγκέφαλο”.

Φόρμα Εγγραφής στο Συνέδριο (Πραγματοποιείται μέσω ZOOM).

Διαδικτυακή Παρακολούθηση: Δωρεάν

*Για την παραλαβή πιστοποιητικού με διαδικτυακή παρακολούθηση το κόστος εγγραφής είναι 20€ και 10€ για φοιτητές

Υπογράψτε στο I Care for My Brain.