2η Επιστημονική Συνάντηση: Health & Wellness Coaching, Better Health – Better U.

Εάν είστε επαγγελματίας υγείας και επιθυμείτε να ενημερωθείτε για το Health & Wellness Coaching, εάν επιθυμείτε να γνωρίσετε τρόπους βελτίωσης της υγείας και της ευεξίας μέσα από την αλλαγή, σας περιμένουμε στην 2η επιστημονική συνάντηση του Athens Coaching Institute για το Health & Wellness Coaching με τίτλο: Better Health Better U.  Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, στο ξενοδοχείο Intercontinental Athenaeum, στις 11:00

Το Health Coaching μπορεί να εφαρμοστεί στα εξής πεδία:

 • Την απώλεια βάρους.
 • Τη διατροφή.
 • Τη φροντίδα χρόνιων προβλημάτων.
 • Τον διαβήτη,
 • Την ενίσχυση της άσκησης και της φυσικής δραστηριότητας.
 • Την ενίσχυση της φροντίδας του εαυτού.
 • Την αντικατάσταση βλαβερών συνηθειών με νέες που προάγουν την υγεία και την ευεξία.
 • Την ενεργοποίηση του ασθενούς στο θεραπευτικό πλάνο.
 • Την πρόληψη και την ενίσχυση της ευεξίας.

Αποτελεί κοινό τόπο στους επαγγελματίες υγείας ότι η στείρα παροχή συμβουλών δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, η ανάγκη για αλλαγή του τρόπου ζωής με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας γίνεται όλο και πιο επιτακτική . Το Health & Wellness Coaching, βοηθά στην οικοδόμηση μιας νέας σχέσης ανάμεσα στον επαγγελματία και τον πελάτη του και διαμορφώνει τις αναγκαίες συνθήκες για την πολυπόθητη αλλαγή.

Σε ποιους απευθύνεται

Η ημερίδα απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας (Ιατρούς, Διατροφολόγους, Φαρμακοποιούς, Φυσικοθεραπευτές, Ψυχολόγους, Κοιν. Λειτουργούς) που επιθυμούν να ενημερωθούν έγκυρα για τις δυνατότητς που παρέχει το Coaching στην φροντίδα υγείας και στο ευρύ κοινό που επιθυμεί να μάθει πώς ένας health coach μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην αλλαγή του, προς έναν πιο υγιή τρόπο ζωής.

Σκοπός

Σκοπός της ημερίδας είναι να αναδειχθεί ο ρόλος του Health Coaching στην φροντίδα υγείας, την ενίσχυση της ευεξίας και να παρουσιαστούν τρόποι με τους οποίους το coaching μπορεί να βοηθήσει το κοινό να βελτιώσει τον τρόπο ζωής του. Ο #1 στόχος του Health Coaching είναι η αλλαγή του τρόπου ζωής και η ανάπτυξη νέων συμπεριφορών που προάγουν την υγεία και την ευεξία κάθε ανθρώπου. Πιο συγκεκριμένα, στην ημέρίδα θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες που προσφέρει το Health Coaching στους επαγγελματίες υγείας και οι τρόποι με τους οποίους ένας Health Coach μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες του.

Βεβαίωση συμμετοχής

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής από το Athens Coaching Institute – ΚΔΒΜ1. Κατά τη δήλωση συμμετοχής σας, δηλώστε με ακρίβεια το όνομά σας και το email σας. Οι βεβαιώσεις θα αποσταλούν ηλεκτρονικά, μετά το πέρας της ημερίδας.

Ομιλητές

Παρασκευή Μεντζελοπούλου: “Αλλάζω συνήθειες, κερδίζω υγεία. Ένα βήμα τη φορά”. Η Π. Μεντζελοπούλου είναι Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος, Διπλωματούχος του American Board of Endocrinology, Diabetes & Metabolism. Έλαβε την ειδίκευση της στην Παθολογία στο Yale University Internal Medicine Program, Bridgeport Hospital το 2005 και την ειδικότητα της στην Ενδοκρινολογία, το Διαβήτη και τον Μεταβολισμό στο Washington University of St. Louis / Barnes Jewish Hospital το 2007. Έχει διδάξει κλινική ενδοκρινολογία ως Λέκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard (2007-2010). Είναι Certified Health & Wellness Coach από το Αthens Coaching Institute – ΚΔΒΜ1 και Εκπαιδεύτρια στο πρόγραμμα Diploma in Health & Wellness Coaching.

Ελένη – Χριστίνα Ησαΐα, “Health Coaching για να διαχειριστούμε το Stress” . Η Ελένη – Χριστίνα Ησαΐα είναι Αναισθησιολόγος, εξειδικευμένη στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου, υπεύθυνη του Ιατρείου Πόνου του νοσοκομείου Υγεία. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, τον χρόνιο πόνο, και έχει εκπαιδευτεί στην Παρηγορητική Αγωγή, στην Αλγολογία, στον Ιατρικό Βελονισμό, στις εφαρμογές Botulinum toxin, στο Life Coaching και το Health & Wellness Coaching στο Athens Coaching Institute. Διαθέτει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο ενώ συμμετέχει ενεργά σε διεθνείς επιστημονικές εταιρείες. Είναι Εκπαιδεύτρια στο πρόγραμμα Diploma in Health & Wellness Coaching του Ινστιτούτου.

Κωνσταντίνος Τεσφαέ: “Το Health Coaching στην Φυσικοθεραπεία και την Θεραπευτική Άσκηση¨. Ο Κωστής Τεσφαέ, είναι Φυσικοθεραπευτής, Manual Therapist, Health & Wellness Coach, Ιδρυτής του we.physio. Είναι κάτοχος διπλώματος O.M.T (Diploma on Orthopedic Manual Therapy) και στην παρούσα φάση ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Χειροθεραπεία στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Είναι δρομέας μεγάλων αποστάσεων, αθλητής, θεραπευτής και εκπαιδευτής στο πρόγραμμα Diploma in Health & Wellness Coaching του Athens Coaching Institute. Από το Καλοκαίρι του 2011 λειτουργεί αυτόνομο φυσικοθεραπευτήριο στην οδό Ελ. Βενιζέλου, στη Νέα Σμύρνη.

Χαράλαμπος Πετράς: “Το Coaching ως εξειδίκευση και πρακτική για τους επαγγελματίες υγείας”. Ο Χ. Πετράς είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής, συγγραφέας, ιδρυτής και διευθυντής του Αthens Coaching Institute και της CP Coaching & Training Interventions Ltd. Σπούδασε Ψυχολογία, Ανθρωπολογία & Ιστορία, κι έχει εξειδικευθεί στο Coaching, την Συστημική Ψυχοθεραπεία, τη Θεραπεία Ψυχικού Τραύματος με EMDR και την Εκπαίδευση Ενηλίκων. Είναι μέλος και practitioner στο European Lifestyle Medicine Organization, του International Society for Coaching Psychology, δημιουργός, εκπαιδευτής και επόπτης του Diploma in Health & Wellness Coaching του Ινστιτούτου.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 • Ημέρα/ώρα: Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019, 11:00 – 13:00.
 • Προσέλευση: 10:30.
 • Τόπος: Ξενοδοχείο Intercontinental Athenaeum Athens, Λ. Συγγρού 89 – 93, 11745, Αθήνα.
 • Είσοδος Ελεύθερη.

Πρόγραμμα:

 • 10:30 – 11:00: Προσέλευση.
 • 11:00: Χαιρετισμός.
 • 11:05 – 12:30: Ομιλίες.
 • 12:30 – 13:00: Ερωτήσεις – συζήτηση.

 

Αφήστε μια απάντηση