Γίνομαι Coach: ένα ταξίδι εκπαίδευσης, αλλαγής και προσωπικής ανάπτυξης.

Η εκπαίδευση στο Coaching είναι μια μεταμόρφωση από απλός πολίτης σε Coach. Οι εκπαιδευόμενοι δεν περιορίζονται στην εφαρμογή απρόσωπων τεχνικών, πολύ περισσότερο από αυτό, γίνονται όσα μαθαίνουν ενσωματώνοντας μια Coaching στάση τόσο στη σχέση με τους πελάτες τους όσο και απέναντι στη ζωή συνολικά. Oι Coaches βοηθούν τους ανθρώπους να αλλάξουν και να επιτύχουν τους στόχους τους. Πρώτα όμως, αλλάζουν οι ίδιοι.

Ξεκινώντας την εκπαίδευση στο Coaching

H διδασκαλία τα τελευταία χρόνια, μου έχει δώσει την ευκαιρία να παρατηρήσω τέτοιες αλλαγές στη σκέψη και τη συμπεριφορά των εκπαιδευόμενων. O καθένας από τη δική του αφετηρία κάνει βήματα προόδου προς την αποδοχή, την ενεργητική ακρόαση, την ανάδειξη των θετικών συναισθημάτων και τον οραματισμό ενός επιθυμητού μέλλοντος.

Το ταξίδι δεν είναι πάντοτε εύκολο, αλλά είναι γεμάτο γνώση, εμπειρίες, συναισθήματα και εικόνες. Οι απαραίτητες ικανότητες ενός επαγγελματία ενσωματώνονται σταδιακά. Οι νέοι Coaches αρχικά, όπως συμβαίνει όταν γνωρίζουμε κάτι νέο, απαντούν με κριτική σκέψη, εισερχόμενοι σε έναν εσωτερικό διάλογο αναστοχασμού. Στη συνέχεια ωστόσο, μέσα από την πρακτική άσκηση η διαδικασία μάθησης ενεργοποιείται και επιταχύνεται. Η δυσκολία και η προσπάθεια δίνουν τη θέση τους στον ενθουσιασμό και την αυτοπεποίθηση.

H εμπειρία να είσαι Coach

Η εκμάθηση βασίζεται στην σχέση εμπιστοσύνης που δημιουργείται ανάμεσα στον εκπαιδευτή και τον εκπαιδευόμενο. Η εκπαίδευση στο Coaching δεν μπορεί παρά να είναι βιωματική. Οι εκπαιδευόμενοι συμμετέχουν σε συντεταγμένες ασκήσεις, παιχνίδια ρόλων και συνεδρίες. Αμέσως μετά, στοχάζονται πάνω στην εμπειρία τους με την καθοδήγηση και την εποπτεία των διδασκόντων. Υπάρχει κάθε φορά, μια ισορροπία ανάμεσα στους χρόνους του ίδιου του προγράμματος και στον χρόνο του κάθε εκπαιδευόμενου ξεχωριστά που επεξεργάζεται όσα μαθαίνει και τα τοποθετεί μέσα του.

Δεν μαθαίνει κανείς απλώς να προσφέρει Coaching, γίνεται ο ίδιος Coach υιοθετώντας μια στάση ζωής που χαρακτηρίζεται από θετικότητα, πίστη στην αλλαγή, εστίαση στο μέλλον και τη λύση. Η επαγγελματική ανάπτυξη ενός Coach είναι ταυτόχρονα και προσωπική.

Ωριμάζοντας ως επαγγελματίας ωριμάζει και ως άνθρωπος.

Αφήστε μια απάντηση