Συμμετοχή στο 4ο Διεπιστημονικό Συνέδριο «Εγκέφαλος & Νους»

Το Athens Coaching Institute σας προσκαλεί στις 15 – 17 Δεκεμβρίου 2023 στο 4ο Διεπιστημονικό Συνέδριο «Εγκέφαλος & Νους», στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Airotel Stratos Vassilikos στην Αθήνα, από τον Διεθνή Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Νεύρο-επιστημών και Ψυχικής Υγείας “Obrela”.

Η “Ομπρέλα” ιδρύθηκε από τον διακεκριμένο Ψυχίατρο Ορέστη Γιωτάκο με σκοπό την ενίσχυση της διεπιστημονικής προσέγγισης σε θέματα Νευροεπιστημών και Ψυχικής Υγείας.

Το Ινστιτούτο και ο Χαράλαμπος Πετράς συμμετέχουν την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, στις 13:00, διοργανώνοντας στρογγυλή τράπεζα με τίτλο «Νευροεπιστήμες και Coaching: Εφαρμογές Στο Πεδίο», με τις ακόλουθες θεματικές:

Εγκέφαλος, Νευροεπιστήμες & Coaching: το πλαίσιο μιας πρόσφατης σχέσης. Χαράλαμπος Πετράς.

Νευροεπιστήμες & Parent Coaching: γνώσεις και εφαρμογές, Βικτωρία Σιδέρη.

Νευροφυσιολογικές πτυχές της Ύπνωσης στο Coaching (Coaching Hypnosis), Ανδρέας Αρματάς.

Νευροεπιστήμες & Ηγεσία από τη σκοπιά του Coaching, Λένα Ατζινά.

Από το πρόγραμμα του συνεδρίου παραθέτουμε:

«Η ανάγκη για περαιτέρω κατανόηση της λειτουργίας αλλά και των διαταραχών του εγκεφάλου απαιτεί τη διαρκή συνεργασία επιστημόνων από τους χώρους της νευρολογίας, της ψυχιατρικής, της ψυχολογίας, της βιολογίας, της φαρμακολογίας, της γενετικής, της νευροαπεικόνισης και της προηγμένης τεχνολογίας. Φαίνεται, όμως, ότι, για τη σφαιρικότερη και ίσως βαθύτερη κατανόηση της σκέψης, των συναισθημάτων και της συμπεριφοράς του ανθρώπου, απαιτείται ο συνεχής επαναπροσδιορισμός των στόχων και των δυνατοτήτων της νευροεπιστήμης, με τη βοήθεια της φιλοσοφίας, η οποία είναι πλούσια σε συναφείς λογικές, εννοιολογικές/σημασιολογικές και φαινομενολογικές αναλύσεις.

Την ίδια στιγμή, ο τρόπος έρευνας του νου και του νοείν, ως ικανοτήτων και φαινομένων άρρηκτα συνδεδεμένα με τον εγκέφαλο και με την ενσώματη διάσταση του ανθρώπου, αλλά και τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας αποτελούν ήδη ένα ιδιαίτερα παραγωγικό πεδίο έρευνας της φιλοσοφίας της επιστήμης. Θεωρούμε ότι η φυσική συνύπαρξη καταξιωμένων Νευροεπιστημόνων και Φιλοσόφων στο Συνέδριο αυτό αντανακλά μια επιστημονική αναγκαιότητα ετών. Πιστεύουμε ότι η συνύπαρξη αυτή αλλά και ο διάλογος που ευελπιστούμε ότι θα προκύψει, θα συνεισφέρουν περαιτέρω στην κατανόηση της σχέσης εγκεφάλου και νου και θα δώσουν έμπνευση για συνέχιση της σχετικής έρευνας από τους νεότερους επιστήμονες. Σας προσκαλούμε λοιπόν, να συμβάλετε με τη συμμετοχή και τις προτάσεις σας, την ενεργό παρέμβαση και την εποικοδομητική αξιολόγησή σας στο πολυθεματικό αυτό πρόγραμμα εκπαίδευσης και στην επιτυχία του συνεδρίου.»

Εγγραφή:

Το συνέδριο θα διεξαχθεί με υβριδικό τρόπο (δια ζώσης παρακολούθηση και ταυτόχρονη διαδικτυακή αναμετάδοση).

Κόστος Εγγραφής με φυσική παρουσία: 50€ για όλους τους συμμετέχοντες.
Η διαδικτυακή παρακολούθηση είναι δωρεάν.

ΕγγραΦΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ