3ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ & ΝΟΥΣ

Στις 16 & 17 Δεκεμβρίου 2022 θα διεξαχθεί το 3ο Διεπιστημονικό Συνέδριο «Εγκέφαλος & Νους», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από τον Διεθνή Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Νεύρο-επιστημών και Ψυχικής Υγείας “Obrela”. Η “Ομπρέλα” ιδρύθηκε από τον διακεκριμένο Ψυχίατρο Ορέστη Γιωτάκο με σκοπό την ενίσχυση της διεπιστημονικής προσέγγισης σε θέματα Νευροεπιστημών και Ψυχικής Υγείας.

Από το πρόγραμμα του συνεδρίου παραθέτουμε:

«Η ανάγκη για περαιτέρω κατανόηση της λειτουργίας αλλά και των διαταραχών του εγκεφάλου απαιτεί τη διαρκή συνεργασία επιστημόνων από τους χώρους της νευρολογίας, της ψυχιατρικής, της ψυχολογίας, της βιολογίας, της φαρμακολογίας, της γενετικής, της νευροαπεικόνισης και της προηγμένης τεχνολογίας. Φαίνεται, όμως, ότι, για τη σφαιρικότερη και ίσως βαθύτερη κατανόηση της σκέψης, των συναισθημάτων και της συμπεριφοράς του ανθρώπου, απαιτείται ο συνεχής επαναπροσδιορισμός των στόχων και των δυνατοτήτων της νευροεπιστήμης, με τη βοήθεια της φιλοσοφίας, η οποία είναι πλούσια σε συναφείς λογικές, εννοιολογικές/σημασιολογικές και φαινομενολογικές αναλύσεις. Την ίδια στιγμή, ο τρόπος έρευνας του νου και του νοείν, ως ικανοτήτων και φαινομένων άρρηκτα συνδεδεμένα με τον εγκέφαλο και με την ενσώματη διάσταση του ανθρώπου, αλλά και τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας αποτελούν ήδη ένα ιδιαίτερα παραγωγικό πεδίο έρευνας της φιλοσοφίας της επιστήμης. Θεωρούμε ότι η φυσική συνύπαρξη καταξιωμένων Νευροεπιστημόνων και Φιλοσόφων στο Συνέδριο αυτό αντανακλά μια επιστημονική αναγκαιότητα ετών. Πιστεύουμε ότι η συνύπαρξη αυτή αλλά και ο διάλογος που ευελπιστούμε ότι θα προκύψει, θα συνεισφέρουν περαιτέρω στην κατανόηση της σχέσης εγκεφάλου και νου και θα δώσουν έμπνευση για συνέχιση της σχετικής έρευνας από τους νεότερους επιστήμονες. Σας προσκαλούμε λοιπόν, να συμβάλετε με τη συμμετοχή και τις προτάσεις σας, την ενεργό παρέμβαση και την εποικοδομητική αξιολόγησή σας στο πολυθεματικό αυτό πρόγραμμα εκπαίδευσης και στην επιτυχία του συνεδρίου.»

Ο Χαράλαμπος Πέτρας, ιδρυτής και διευθυντής του Ινστιτούτου μας, συμμετέχει στις εργασίες του συνεδρίου την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, με θέμα «Εφαρμογές των Νευροεπιστημών στη Διοίκηση: διαχείριση της αλλαγής σε επιχειρήσεις και οργανισμούς».

ΕΓΓΡΑΦΗ
Το δικαίωμα συμμετοχής έχει οριστεί στα 200€ για τους ειδικευμένους και ειδικευόμενους, 50€ για άλλους επαγγελματίες υγείας και 20€ για φοιτητές (πλέον 24% ΦΠΑ).

Για αυτούς που θα παρακολουθήσουν μόνο διαδικτυακά το συνέδριο, το κόστος της εγγραφής είναι 50€ για ειδικευμένους και ειδικευόμενους και 20€ για άλλους επαγγελματίες υγείας και φοιτητές (πλέον 24% ΦΠΑ).

Για εγγραφή ακολουθήστε το παρακάτω link: 3ο Διεπιστημονικό Συνέδριο Εγκέφαλος & Νους