• 2016 Charalampos Petras

Καλέστε μας

210 8062954

Ωράριο Γραμματείας

Δευτ - Παρ. 10:00 - 15:00.

Στείλετε e-mail

[email protected]

Θα μας βρείτε

Π.Φάληρο & Μαρούσι, Αθήνα.

 • Home
 • Masterclasses
 • Positive Psychology Coaching

Περιγραφή & Στόχοι  

Το Masterclass αποτελεί σύνθεση της Θετικής Ψυχολογίας & του Coaching. Στοχεύει στην επιμόρφωση επαγγελματιών στο Strengths-based Coaching και την αξιοποίηση των δυνάμεων στην εργασία και την προσωπική ανάπτυξη. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα μάθουν ποιες είναι οι Δυνάμεις και τα Θετικά στοιχεία της ανθρώπινης προσωπικότητας και θα εκπαιδευτούν στην χρήση του ψυχομετρικού εργαλείου VIA Inventory of Strengths, σε τεχνικές εντοπισμού και στρατηγικής χρήσης τους. Η μέτρηση και αξιοποίηση των δυνάμεων του χαρακτήρα αποτελεί την πλέον σύγχρονη μέθοδο ενίσχυσης των επιδόσεων (Performance Enhancement) σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Οι Δυνάμεις είναι τα σχετικά σταθερά, θετικά γνωρίσματα της προσωπικότητας που συμβάλλουν στην υγεία και την άνθηση του ατόμου. Είναι τα θετικά χαρακτηριστικά που συνιστούν τον «καλό εαυτό» μας. Η προσέγγιση αυτή προσφέρει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αποκτήσουν συνειδητή πρόσβαση στις Δυνάμεις τους και να τις ενεργοποιοήσουν στρατηγικά ώστε να υπερβαίνουν αντιξοότητες και να επιτυγχάνουν απαιτητικούς στόχους σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Η διάγνωση των δυνάμεων του χαρακτήρα, αποτελεί μια πράξη θετικής αυτογνωσίας και ενδυνάμωσης.

Αναγνωρίζω τις Δυνάμεις μου, τις αξιοποιώ στρατηγικά και πετυχαίνω απαιτητικούς στόχους.

Εισηγητές:

Εισηγητής και επιστημονικά υπεύθυνος του εργαστηρίου είναι ο κ. Πετράς Χαράλαμπος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Athens Coaching Institute και συνεκπαιδεύτρια η κ. Βίκυ Σιδέρη, Executive & Team Coach. 

Περιεχόμενα του Masterclass:

 • Παρουσίαση της ταξινόμησης Δυνάμεων & Αρετών κατά Peterson & Seligman (2004).
 • Αξιολόγηση των Δυνάμεων του Χαρακτήρα των συμμετεχόντων ψυχμοετρικά.
 • Λεξιλόγιο δυνάμεων και θετικών στοιχείων του χαρακτήρα.
 •  Τεχνική συνέντευξης εντοπισμού δυνάμεων.
 • Τεχνική συνεδρίας στοχοθεσίας με βάση τις δυνάμεις.
 • Τεχνικές ενσυνείδητης αξιοποίησης δυνάμεων και αυτο-ελέγχου.
 • Χρήση ερωτήσεων στον εντοπισμό και την αξιοποίηση των δυνάμεων.
 • Εκπαίδευση στη χρήση του Ψυχομετρικού τεστ VIA Inventory of Strengths.
 • Προβολή ταινίας: Cinema Coaching.
 • Μαθησιακά αποτελέσματα

  Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να εφαρμόσουν άμεσα τις τεχνικές διάγνωσης και αξιοποίησης Δυνάμεων στο επαγγελματικό τους πλαίσιο. 

  Σε ποιους απευθύνεται:

  To Masterclass απευθύνεται σε επαγγελματίες από τα πεδία του Coaching, της Ψυχολογίας, της Προσωπικής Ανάπτυξης, του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού, της Ψυχοθεραπείας, της Ηγεσίας, της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, του Management, της Υγείας / Διατροφής και της Εκπαίδευσης.

  Προετοιμασία για το εργαστήριο:

  Το VIA Test θα χορηγηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες για να εντοπίσουν και να μετρήσουν τις Δυνάμεις του Χαρακτήρα τους. Τα αποτελέσματα θα αξιοποιηθούν στη διαδικασία της βιωματικής διδασκαλίας. Επιπλέον, θα λάβουν πλούσιο υλικό σημειώσεων το οποίο οφείλουν να έχουν μελετήσει πριν την έναρξη του εργαστηρίου. Έτσι, εντός της αίθουσας θα απαντηθούν ερωτήσεις και απορίες πάνω στην θεωρία και θα δοθεί έμφαση στην βιωματική εκπαίδευση και την πρακτική εξάσκηση. 

  Πιστοποιητικό Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (CPD).

  Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση ωρών συνεχιζόμενης εκπαίδευσης για την επαγγελματική τους ανάπτυξη καθώς και υλικό σημειώσεων. 

  Ημερομηνίες Διεξαγωγής
  9 & 10 Δεκεμβρίου 2017 (Σάββατο & Κυριακή).
  10:00 - 17:00 (Λ. Κηφισίας 191).
  Δίδακτρα 
  Κόστος συμμετοχής: 340 ευρώ.
  Κόστος έγκαιρης εγγραφής, έως 31 Νοεμβρίου: 290 ευρώ.  

  Φόρμα εγγραφής

  Για την εγγραφή σας, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. Η Γραμματεία μας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός μίας εργάσιμης ημέρας. Σας ευχαριστούμε!