• 2016 Charalampos Petras

Καλέστε μας

210 8062954

Ωράριο Γραμματείας

Δευτ - Παρ. 10:00 - 15:00.

Στείλετε e-mail

[email protected]

Θα μας βρείτε

Π.Φάληρο & Μαρούσι, Αθήνα.

 • Home
 • Άρθρα
 • Αρθρογραφία
 • Καταγράψτε τους στόχους σας για να "κρατηθείτε" στη ζωή.

Μάθετε τα πάντα για τις νέες Ομάδες Γονέων - Parent Coaching!

 

Δυνατοί Γονείς, Υγιή Παιδιά!

Το να είσαι γονιός είναι η πιο δύσκολη και απαιτητική δουλειά που καλείται κάποιος να αναλάβει. Οι γονείς έχουν το δύσκολο καθήκον να αναθρέψουν ένα βρέφος σε έναν υγιή, υπεύθυνο, ώριμο και παραγωγικό ενήλικα και σχεδόν πάντα είναι αυτοί που κατηγορούνται για τα λάθη, τις δυσκολίες και τις δυσλειτουργικές συμπεριφορές των παιδιών. Ποιος όμως έχει εκπαιδεύσει τους γονείς στον ρόλο τους; Η απάντηση είναι κανείς.

Τι είναι το Parent Coaching;

Το parent coaching είναι ένα πρόγραμμα γονεϊκής υποστήριξης. Μέσα σε μικρές ομάδες οι γονείς εκπαιδεύονται στις δεξιότητες που απαιτούνται για να είναι αποτελεσματικοί στην ανατροφή των παιδιών τους και αποκτούν όλα τα εφόδια που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της οικογενειακής ζωής. Στόχος είναι πάντα η υγιής ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών με κυρίαρχο το αίσθημα της αυτονομίας, της υπευθυνότητας, της αυτοπειθαρχίας και του κοινωνικού ενδιαφέροντος. Αυτό δε γίνεται με τη χρήση της επιβολής ή της εξουσίας αλλά με την αξιοποίηση και ανάπτυξη των θετικών χαρακτηριστικών του κάθε ατόμου.

Στόχος μας: Δυνατοί Γονείς, Υγιή Παιδιά!

Με οδηγό πάντα τις πιο σύγχρονες έρευνες, μεθόδους και τεχνικές ενδυνάμωσης, στοχοθεσίας και αυτογνωσίας, οι γονείς μαθαίνουν να διεκδικούν τις ανάγκες τους, οι οποίες συχνά παραγκωνίζονται, με τρόπο που δε θα θέτει σε κίνδυνο τη σχέση τους με τα παιδιά τους. Διδάσκονται πώς να διευκολύνουν τα παιδιά τους να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα τους, να αναβάλουν για αργότερα την ικανοποίηση των επιθυμιών τους και να ελέγχουν τις παρορμήσεις τους. Οι ομάδες του parent coaching βοηθούν τους γονείς να βρουν λύσεις σε σημαντικά καθημερινά προβλήματα που αφορούν τα παιδιά τους και να βελτιώσουν την επικοινωνία τους με αυτά.

Φιλοδοξία των σεμιναρίων του parent coaching είναι η πρακτική μάθηση, η οποία θα οδηγήσει σε θετικά και άμεσα αποτελέσματα στην οικογένεια. Αυτό σημαίνει ότι ξεφεύγουμε από τα στενά όρια της παροχής απλών θεωρητικών γνώσεων. Οι εισηγήσεις μας ακολουθούνται από βιωματικές ασκήσεις, role play (παιχνίδια ρόλων), συζητήσεις και ανταλλαγή εμπειριών. Με τον τρόπο αυτό οι γονείς αξιοποιούν και ενισχύουν τις ικανότητες τους αλλά επίσης αποκτούν νέες, με διάρκεια στο χρόνο και με ορατά αποτελέσματα στην σχέση τους με τα παιδιά τους.

Τι θέματα αναπτύσσονται στις ομάδες του parent coaching;

Τα θέματα που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια των συναντήσεων των ομάδων είναι θέματα που απασχολούν τους γονείς στην καθημερινότητα τους. Ο ύπνος, το φαγητό, το σχολείο και η μελέτη, η σχέση με τους συνομηλίκους, η διαχείριση του ελεύθερου χρόνου, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, οι κίνδυνοι (ναρκωτικά, αλκοόλ), η ζήλεια είναι μερικά από αυτά.Οι γονείς βρίσκουν λύσεις και απαντήσεις σε όσα τους απασχολούν παράλληλα όμως αποκτούν νέες δεξιότητες και διδάσκονται:

 • Πώς να αντιμετωπίζουν τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές των παιδιών τους.
 • Πώς να προλαμβάνουν ή να επιλύουν συγκρούσεις και εντάσεις.
 • Πώς να διαφυλάσσουν και να διεκδικούν τις δικές τους ανάγκες.
 • Πώς να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση, την υπευθυνότητα και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων των παιδιών τους.
 • Πώς να αποφύγουν τα συχνότερα λάθη στην ανατροφή των παιδιών.
 • Πώς να μεγαλώσουν αυτόνομα και χαρούμενα παιδιά.
 • Ποιοι γονείς μπορούν να ωφεληθούν από το Parent Coaching;

Όλοι οι γονείς μπορούν να ωφεληθούν από τις ομάδες του Parent Coaching, ανεξάρτητα από την ηλικία των παιδιών τους, το φύλο ή την οικογενειακή τους κατάσταση. Παρακολουθώντας τις ομάδες μας, οι ίδιοι οι γονείς αναφέρουν αλλαγές στον τρόπο σκέψης, τη συμπεριφορά τους αλλά και τη σχέση τους με τα παιδιά τους. Οι συγκρούσεις μέσα στην οικογένεια σταδιακά μειώνονται, η επικοινωνία βελτιώνεται και ενισχύεται ο αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ γονέων και παιδιών.

Με τη βοήθεια του Parent Coaching, οι γονείς δε χρειάζεται πλέον να αυτοσχεδιάζουν. Έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στο δύσκολο και απαιτητικό επάγγελμα του γονέα. 

Δείτε Εδώ τις Ομάδες Γονέων Parent Coaching του Athens Coaching Institute.

 

 

Life Coaching Coach training Parent coaching