Εκπαίδευση στο Coaching: οι 10 δημοφιλέστερες ερωτήσεις της 10ετίας.

Mετά από 10 χρόνια λειτουργίας στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης στο Coaching, καταγράψαμε και απαντάμε στις 10 δημοφιλέστερες ερωτήσεις που διατυπώνουν οι ενδιαφερόμενοι για τα προγράμματά μας. Το Diploma in Evidence-based Coaching, EMCC & AC Accredited αποτελεί τη #1 επιλογή για επαγγελματική κατάρτιση στο κλάδο του Coaching. Δείτε γιατί

Οι 10 δημοφιλέστερες ερωτήσεις

1. Ποια είναι τα προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα; 

Για την εγγραφή στο πρόγραμμά μας, προαπαιτείται ένας ακαδημαϊκός τίτλος σπουδών από ΑΕΙ, ΑΤΕΙ ή Κολλέγια που συνεργάζονται με ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού στους τομείς της Οικονομίας Διοίκησης, των Κοινωνικών & Ανθρωπιστικών Σπουδών και άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας. H γλώσσα εκπαίδευσης είναι φυσικά η ελληνική. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα προβληθεί βίντεο με συνεδρίες από το εξωτερικό ενώ για την τελική εργασία θα απαιτηθεί η μελέτη κάποιων επιστημονικών άρθρων στα αγγλικά.

Οι ενδιαφερόμενοι αποστέλλουν το βιογραφικό τους και καλούνται σε μια πρώτη συνέντευξη γνωριμίας με τον Διευθυντή του προγράμματος. Η συνέντευξη αυτή διατηρεί επικουρικό χαρακτήρα για τον ενδιαφερόμενο, καθώς θα έχει την ευκαιρία να πάρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για το πρόγραμμα και φυσικά θα έχει στη διάθεσή του μια ώρα εντελώς δωρεάν για να θέσει τα ερωτήματά του και να πάρει τις απαντήσεις που χρειάζεται.

2. Θα πρέπει να έχω σπουδάσει κάτι παρεμφερές;

Δεν χρειάζεται κάποιο συγκεκριμένο background για να εκπαιδευτεί κανείς στο Coaching & το Coaching Psychology αρκεί να είναι απόφοιτος ΑΕΙ-ΤΕΙ, να ασκεί κάποιο επάγγελμα ή να εργάζεται σε κάποια εταιρεία ή οργανισμό ή να επιθυμεί να ενισχύσει το βιογραφικό και τις δεξιότητές του για την αγορά εργασίας. Τις περισσότερες φορές η ερώτηση αυτή αφορά τον κλάδο της Ψυχολογίας. Δεν χρειάζεται όλοι οι Coaches να είναι Ψυχολόγοι αρκεί να εκπαιδευτούν κατάλληλα ώστε να διακρίνουν το επιστημονικά τεκμηριωμένο coaching από το ψευδο-coaching και να αξιολογούν τη συμβατότητα του πελάτη με το coaching. Στο Ινστιτούτο καλύπτουμε τις ανάγκες αυτές απόλυτα.

3. Ποια είναι η διάρκεια του προγράμματος και τί συμπεριλαμβάνεται στα μαθήματα; 

Το Diploma in Evidence-based Coaching EMCC & AC Accredited διαρκεί συνολικά ένα έτος και συμπεριλαμβάνει 250 διδακτικές ώρες εντός και εκτός τάξης.  Πιο συγκεκριμένα, οι πρώτοι μήνες της εκπαίδευσης συμπεριλαμβάνουν επτά εκπαιδευτικά διήμερα, τα οποία πραγματοποιούνται μια φορά τον μήνα, Σάββατο και Κυριακή από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα και απαιτούν ενεργητική συμμετοχή και παρουσία από τους εκπαιδευόμενους.

4. Θα μπορώ να συμμετέχω παράλληλα με τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις;

Το πρόγραμμά μας, είναι προσαρμοσμένο στα πλαίσια της εκπαίδευσης ενηλίκων, γι’ αυτό και η δομή του είναι εξαιρετικά βοηθητική για επαγγελματίες και στελέχη εταιρειών με αυξημένες υποχρεώσεις. Επιπρόσθετα, η εκπαίδευση υποστηρίζεται από μια ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία αναρτάται το υλικό από τα μαθήματα, η βιβλιογραφία, καθώς και οι οδηγίες για τις εργασίες.[/vc_column_text]

5. Τι είδους εργασίες χρειάζονται για την ολοκλήρωση του προγράμματος;

Για την ολοκλήρωση του προγράμματος απαιτούνται η υλοποίηση 7 online tests, η κατάθεση 3 ηχογραφημένων συνεδριών με αναστοχασμό και η επιτυχής αξιολόγησή τους από εξωτερικό αξιολογητή, 40 ώρες πρακτικής εξάσκησης και τέλος η υλοποίηση μιας online τελικής εξέτασης, η οποία πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση και των επτά βιωματικών εργαστηρίων.

6. Ποια είναι η διαδικασία για την πρακτική μου άσκηση; 

Αφού ολοκληρωθεί με επιτυχία ο πρώτος κύκλος του προγράμματος, ακολουθεί η πρακτική άσκηση με εθελοντή, δηλαδή με πραγματικό πελάτη. Μέσα από το πρόγραμμα GROWTH, το Ινστιτούτο παρέχει εθελοντές για την πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων, οι οποίοι είναι είτε ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε στελέχη σε εταιρείες. Ο καθορισμός του τόπου και του χρόνου των συνεδριών βρίσκεται στην ευχέρεια του coach και του coachee. Συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται 7-10 Coaching συνεδρίες με τον coachee, ανάμεσα στις οποίες ο εκπαιδευόμενος coachπραγματοποιεί 3 εποπτικές συνεδρίες με έναν από τους εκπαιδευτές – επόπτες του.

7. Είναι πιστοποιημένο το πρόγραμμα από κάποιον φορέα; 

Το Diploma in Evidence-based Coaching είναι το μοναδικό πρόγραμμα στην Ελλάδα το οποίο φέρει διπλή πιστοποίηση στο επίπεδο του Επαγγελματία Coach, δηλαδή του Practitioner Coach. Είναι πιστοποιημένο από τον Association for Coaching (AC) και από τον EMCC (European Mentoring and Coaching Council). Επιπλέον, το Athens Coaching Institute είναι Κέντρο Δία Βίου Μάθησης 1, αναγνωρισμένο από τον ΕΟΠΠΕΠ και οι απόφοιτοι λαμβάνουν πιστοποιητικό Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης.

8. Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω για να πιστοποιηθώ ατομικά;

Η ατομική πιστοποιήση λαμβάνεται μετά την ολοκλήρωση ενός πιστοποιημένου προγράμματος. Απαιτούνται περίπου 100 ώρες συνεδριών και 4-6 εποπτικές συναντήσεις. Αφού ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα, οι απόφοιτοι μπορούν να προχωρήσουν με την ατομική τους πιστοποίηση από τον AC ή από τον EMCC στο επίπεδο του Accredited Practitioner Coach/ Accredited Professional Coach/ Accredited ExecutiveCoach/ Master & Master Executive Coach, συμπληρώνοντας τις απαραίτητες ώρες πρακτικής εξάσκησης και εποπτείας. Για την διαδικασία αυτή, συμμετέχουν σε οργανωμένες ομάδες εποπτείας όπου το Ινστιτούτο και ο Χαράλαμπος Πετράς τους υποστηρίζουν για με την ατομική τους πιστοποίηση.

9. Πώς μπορώ να αξιοποιήσω επαγγελματικά το δίπλωμα αυτό;

Η επαγγελματική εκπαίδευση στο Coaching μπορεί να είναι χρήσιμη πρώτον, σε στελέχη εταιρειών, αλλά και σε ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς πολλά από τα εργαλεία τα οποία θα διδαχθούν, μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν στο εργασιακό τους περιβάλλον αυξάνοντας τις ηγετικές τους ικανότητες, ιδιαίτερα όταν καλούνται να διοικήσουν ομάδες εντός της εταιρείας στην οποία εργάζονται ή εντός της επιχείρησής τους. Δεύτερον, οι απόφοιτοι αποκτούν τις γνώσεις και τις δεξιότητες για να παρέχουν το Coaching ως μια επιπρόσθετη υπηρεσία εναρμονισμένη στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της επιχείρησης.

10. Μετά την εκπαίδευση, διατηρείται η σχέση μας με το Ινστιτούτο;

Η απάντηση είναι φυσικά, ναι! Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι απόφοιτοι αποκτούν το δικαίωμα να εγγραφούν στις ομάδες εποπτείας, mentoring και πρακτικής του Athens Coaching Institute που συντονίζει ο Χαράλαμπος Πετράς. Οι ομάδες αυτές συνεδριάζουν μία φορά το μήνα και παρέχουν στους συμμετέχοντες:

  • Εποπτεία για την καλύτερη εφαρμογή των μεθόδων και τεχνικών του Coaching.
  • Mentoring για την επαγγελματική ανάπτυξη και τις επιλογές σταδιοδρομίας του νέου Coach.
  • Εθελοντές για διατήρηση της πρακτικής τους εξάσκησης ακόμη και αν δεν έχουν πελάτες αμέσως μετά την εκπαίδευση.

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για όλα τα παραπάνω είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Αφήστε μια απάντηση